"CarambaSyd... Einfach einmalig."

Friskvård på företag, del 1

Förberedde en presentation förra veckan på temat "Vad i all världen kan man vinna på att satsa på friskvård på företag, och hur gör andra?". Detta inägg är en riktigt kort sammanfattning av presentationen.

 

Vad är hälsa?
Detta är en hälsoskala:
------------------------------------------------------>

Dom som befinner sig långt till vänster mår inte så bra. Kanske är fysiskt sjuka, stressade, trivs inte på jobbet eller liknande.
Dom som finns långt till höger mår toppen! Går pigga till jobbet, bidrar positivt, gör kunder glada, klarar både stress och motgångar på ett bra sätt.

Min utgångspunkt är att alla som är intresserade går att flytta längre till höger, oavsett var man befinner sig idag. Utan att behöva fundera på att mäta sjukfrånvaro eller vad folk presterar på jobbet (vilket är både svårt och tråkigt att göra), så kommer garanterat alla som mår bättre att jobba bättre! Detta är grunden i friskvården.

Two _people _pilatesballs
Figur: folk som mår bra!

Just på arbetsplatsen kan man dela upp hälsan i två bitar:
1. Hur man själv mår fysiskt och psykiskt
2. Hur bra man trivs på jobbet
- arbetsuppgifter: utmaning, feedback, påverkan
- chefen/kollegor


Nr 1 är ganska lätt att påverka på egen hand. Man kan med lite hjälp och utbildning hitta hälsosammare vanor vad gäller motion, kost, stress och rörelse. Var man ska börja, eller vad som är viktigast just nu, är individuellt. Även om jag gärna säger att träning är bra för alla, så blir en superstressad säljare förmodligen inte mindre stressad av att man utöver allt annat arbete lägger in träningstider att passa och superhårda spinningpass. Då kanske man först ska fundera över stress och vila, så att man kan få loss ork till träning på sikt.
Nr 2 är en företagsfråga. Hur organiserar man arbete, hur är sammanhållningen i gruppen, vilket stöd ger chefen sina medarbetare? Detta är alltså en fråga om bra ledarskap, och om man är medveten om vilka faktorer som gör att folk trivs på jobbet och lyfter den psykosociala hälsan.

 

Vilka är dom vanligaste friskvårdssatsningarna som görs?
- Fruktkorg och bubbligt vatten (eftersom frukt är nyttigt så brukar detta räknas som friskvård...)
- Friskvårdsbidrag som kan användas för träningskort
- Stegtävlingar eller liknande
Detta är grejor som är enkla att föra in och då kan man som företag bocka av friskvård i att-göra-listan. Effekterna av detta blir däremot ganska små. Friskvårdsbidraget är en signal om att företaget är intresserad av allas hälsa, och det är bra, men om man vill förbättra hälsan så blir effekterna små. Dom som kommer utnyttja gymkortet är dom som hade köpt kortet även på egen hand, och dom som inte hade köpt kortet annars, brukar inte använda det mer än ett par gånger. Stegtävlingar och liknande är bra, kanske mer för teamkänslan än för friskvårdsresultatet, eftersom det sällan leder till långsiktiga förändringari vanor. Close, but no cigar!

Hur gör dom som menar allvar med friskvården då?

1. Dom företagen ser hälsoarbete som något strategiskt som man mäter, handlar efter, utvärderar, och planerar igen. Man tänker långsiktigt.
2. Man ser till individen. Vad behöver just den personen just nu - andra arbetsuppgifter, träning, avslappning, kostråd? För många är hälsa en utbildningsfråga - trots allt som skrivs i tidningar kanske man inte är medveten om hur vi fungerar och vad som behövs för att må bra. Ska sedan en vana förändras krävs en plan, motivation, stöttning och uppföljning vilket kräver arbete.
3. Eftersom alla behöver individuellt stöd så har man företagshälsovård, hälsocoach, massörer, psykologer knutna till sig, så att alla kan få den hjälp som dom behöver för att må bättre.
Det finns såklart en del som inte är intresserade av hälsa, eller som inte har kommit så långt i sina funderingar att dom har bra förutsättningar för en förändring (kolla gärna här: http://www.folkhalsomyndigheten.se/somra/forandringens-dynamik/), och då kanske lite motivation/utbildning kan ge dom förutsättningar att vara med nästa år istället.
4. Dessa företag har sett kalkylerna om att varje krona investerad i friskvård ger mellan 3-10kr tillbaks, vilket är en bra investering! De företag som får den bästa avkastningen är dom som satsar på individuell hjälp.

Var ska man börja?

Osäker på var ni ska börja och vad som skulle ge nytta för er? Kanske har ni resultat från enkät typ företagsbarometer att utgå från, om det innehåller hälsofrågor. Det kan ge en fingervisning. Eller så kör ni en Hälsoprofilbedömning/Hälsotest (som jag råkar göra, nudge nudge...) där man kör en enkät, följer upp med personligt samtal om hälsa plus konditionstest för att få fram hälsoläget just nu och vilka aktiviteter som kan vara intressanta för att förbättra hälsan. Då har man ett nuläge och individens perspektiv, vilket är bra förutsättningar!
Det är bara till att börja :-)

PS. Vill du höra live-versionen av detta så är det bara till att hojta till! DS.