"CarambaSyd - today and tomorrow."

Friskvård för företag del 2: Friskvårdsbidraget

Ungefär hälften av alla företag i Sverige erbjuder ett friskvårdsbidrag/friskvårdspeng/träningsbidrag till sina anställda. Detaljerna brukar skilja sig åt lite mellan olika företag. En del ger en fast summa, kanske 1500-2000, en del sponsar ett gymkort (upp till 4000) och en del ger bidrag till svettiga aktiviteter eller massage, men inte till vilka aktiviteter som helst.

Vad säger skatteverket?Ett företag får dra av utgifter för motion och friskvård om dom "är av enklare slag" och riktar sig till alla anställda. Träningskort på gym eller träningsanläggning, hälsocoaching och friskvårdmassage är t ex helt OK. Det finns en gräns då det inte längre är av "enklare slag" och då är det inte längre OK, finns länkar till båda godkända och icke godkända aktiviter på skatteverkets hemsida. Det finns inget uttalat övre belopp förutom 1000kr/tillfälle (ganska mycket!) men praxis är kostnader upp till ett normal gymkort (4-5000?) inte är några konstigheter och inte heller någon övre gräns. Så, om ditt företag har en lägre gräns så är det deras gräns och inte skatteverkets. Läs gärna mer här på skatteverket.

Hur många använder friskvårdsbidraget?Om man vänder frågan till hur många som utnyttjar detta så är det väldigt företagsberoende. Siffror kring 50% som i någon form utnyttjar detta, har visats i rapporter. Detta är klart högre än min erfarenhet när man pratar med folk på företag, då hade jag gissat på högst en tredjedel.
Nästa fråga blir då hur många som verkligen använder sig av sitt utnyttjade friskvårdsbidrag, dvs använder kortet för att träna? Betydligt färre...

Hälsoforskningen visar att dom som använder ett träningskort är oftast dom som hade använt ett träningskort iallafall. En ganska stor del plockar ut ett kort "eftersom det är gratis" och sedan blir det liggande i byrålådan, eftersom man kanske inte hade alla bitar på plats innnan träningsuppstarten.


Runner _shadow
Skuggan av ett träningspass...

Är det bortkastat då?
Nej, det tycker jag inte alls! Som företag så är ändå friskvårdsbidraget en signal om att man tycker att träningen är viktig och att man vill hjälpa sina anställda till ett aktivt liv. Den signalen är viktig t ex när man ska rekrytera!

Och för dom som använder kortet så mår dom bättre, och presterar bättre på jobbet. Så även om dom kanske hade gjort detta ändå, så är det bra att företaget hjälper till att hålla detta igång. Forskningen visar att denna utgift snabbt betalar sig själv på många sätt.

Men hur ser man till att få bästa möjliga nytta av detta då?
Trodde aldrig du skulle fråga...
Individanpassad friskvård är det som lönar sig bäst. Rätt insats till rätt person! Så för att den som inte tränat förut ska få nytta av sitt nya kort behövs även insatser som hjälp igång (gymet kanske erbjuder detta), regelbundna uppföljningar och kanske krav på motprestation. Om du vill börja träna så får du kort och en PT som hjälper dig igång men då ska du som motprestation visa på ett visst antal träningstillfällen, eller förbättrad styrka/kondition, eller vad man nu vill mäta. En del skriver Träningskontrakt, eller Hälsokontrakt för detta. (Tips! Låt någon utomstående hålla i detta och följa upp - chefen och den anställde har andra saker att följa upp än föregående pass på gymmet). Med detta har man mycket bättre förutsättningar, och lite press, på att lyckas!

För dom som skulle vilja börja träna men inte hinner just nu (du känner väl inte igen dig?) så behöver man börja i annan ände - hur lever man i sin vardag, kan man stressa mindre och därmed få energi att träna, vad kan man själv vinna på att börja träna. Först då har man förutsättningar att kunna bibehålla träningen, och först då är det någon vits med träningskortet. Så denna gruppen kanske skulle behöva börja med Hälsocoachning, eller en grundkurs i hur man tar hand om sig själv, eftersom "man spends years on learning how to earn: little or no time on how to live" (Percy Cerutty).

Jag brukar tänka så här - man kan se friskvårdspengen för hela företaget som den budget man har för friskvård. Eftersom många inte utnyttjar denna, eller utnyttjar men inte använder, så blir det en ganska bra budget som man kan använda för hela företagets friskvårdsaktiviteter.

Tänk individuellt så blir det bra :-)